Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis na babkę jest idealny dla zabieganych. Wymaga jedynie zmiksowania ze sobą, w odpowiedniej kolejności wszystkich składników. Wypiek jest szybki, prosty w przygotowaniu, a na dodatek tani. O czym pamiętać podczas pieczenia? Aby babka wyszła idealnie puszysta, miała piękną żółtą barwę i wspaniały smak, pamiętaj o odpowiednich składnikach. Wybierz jajka z wolnego wybiegu, najlepiej o wielkości M. Sięgnij po drobny cukier, który rozpuści się szybciej podczas miksowania. Nie zapomnij także o przesianiu mąki wraz z proszkiem do pieczenia, tuż przed dodaniem ich do masy jajecznej.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4865
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4865
Składniki
Jajka wbij do miski i zmiksuj wraz z cukrem.
Gdy słodzik przestanie chrzęścić i masa podwoi swoją objętość, wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia. Ponownie zmiksuj.
Na koniec wlej olej i aromat, miksuj do momentu, aż wszystkie składniki się połączą.
Gotową masę wylej do natłuszczonej masłem foremki.
Najszybszą babkę świata piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 40 minut, do tzw. suchego patyczka.