Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napoleonka na cieście francuskim
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1479
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14345
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5927
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1479
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14345
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5927
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 5 minutach pieczenia ponownie ponakłuwać. Piec ok 20 min, Tak upiec każdy płat osobno. Odstawić do ostudzenia. Budynie ugotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać budyń. Krótko zmiksować do połączenia składników. Na płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.