Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne, szybkie i mega proste. Idealne dla osób, które stawiają pierwsze kroki w kuchni :) Jest tak pyszne, że chciało by się zjeść je od razu, jednak najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1205
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1318
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 194
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1205
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1318
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 194
Składniki
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Żółtka roztrzepać, połączyć z resztą mleka, budyniem i mąką. Kiedy mleko będzie się gotować, wlać masę mączną, dynamicznie mieszać, by nie było grudek. Chwilę pogotować, aż masa zgęstnieje. Następnie masę odstawić do lekkiego przestygnięcia - od czasu do czasu mieszać. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach około 20x30cm ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka wylać letnią masę budyniową. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę z krakersów. Całość zostawić do całkowitego ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, posypać po wierzchu cukrem pudrem.