Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne, szybkie i mega proste. Idealne dla osób, które stawiają pierwsze kroki w kuchni :) Jest tak pyszne, że chciało by się zjeść je od razu, jednak najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Żółtka roztrzepać, połączyć z resztą mleka, budyniem i mąką. Kiedy mleko będzie się gotować, wlać masę mączną, dynamicznie mieszać, by nie było grudek. Chwilę pogotować, aż masa zgęstnieje. Następnie masę odstawić do lekkiego przestygnięcia - od czasu do czasu mieszać. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach około 20x30cm ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka wylać letnią masę budyniową. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę z krakersów. Całość zostawić do całkowitego ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, posypać po wierzchu cukrem pudrem.