Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto bez pieczenia. Równie szybkie ja 3 BIT - i tak samo pyszne. Połączenie słodkich i kwaśnych smaków - uwielbiam.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
W pierwszej kolejności gotujemy budynie ( można użyć jednego - ja wolę jak jest grubsza warstwa przez to używam dwóch). Blaszkę o wymiarach 25/35 wyłożyć papierem. Na dno warstwę herbatników, na herbatniki ugotowany budyń i znowu herbatniki. Kolejną warstwą jaką układamy jest kajmak ( można go delikatnie podgrzać - łatwiej się rozprowadzi), na kajmak cienką warstwę dżemu jagodowego i na godzinkę do lodówki. Ubijamy śmietanę ( możemy dodać odrobinę cukru pudru ale ja uważam że jest on zbędny :)). Ubitą na sztywno śmietanę wykładamy na schłodzone wcześniej ciasto a wierzch posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi