Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie z serkiem mascarpone rozpływa się nic ująć określając jego walor!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2566
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10003
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4027
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7124
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2566
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10003
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4027
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7124
Składniki
Ciasto: Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa: Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.