Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie ciasto z rabarbarem bazuje na pysznej i puszystej konsystencji. Maślany smak świetnie pasuje do kwaskowych owoców.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 700
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 700
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1839
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. W wysokim naczyniu utrzyj jajka z obydwoma cukrami na puszystą, jasną masę. Dodaj do niej mąkę i zmiksuj krótko do połączenia składników. Na koniec wlej śmietankę i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita i gładka.
Delikatnie oprósz spód blachy mąką. Przelej ciasto do formy o wymiarze min. 30 cm dla dłuższego boku. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 15 minut.
Teraz przygotuj wierzch ciasta. Masło rozpuść, wlej mleko i dodaj cukier. Mieszaj tak długo aż całość się rozpuści. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na plasterki.
Otwórz piekarnik, wlej na wierzch masę maślaną i ułóż na niej plasterki rabarbaru. Zostaw na kolejne 25 minut.