Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie ciasto z rabarbarem bazuje na pysznej i puszystej konsystencji. Maślany smak świetnie pasuje do kwaskowych owoców.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 73
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2629
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 787
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14148
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 73
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2629
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 787
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14148
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. W wysokim naczyniu utrzyj jajka z obydwoma cukrami na puszystą, jasną masę. Dodaj do niej mąkę i zmiksuj krótko do połączenia składników. Na koniec wlej śmietankę i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita i gładka.
Delikatnie oprósz spód blachy mąką. Przelej ciasto do formy o wymiarze min. 30 cm dla dłuższego boku. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 15 minut.
Teraz przygotuj wierzch ciasta. Masło rozpuść, wlej mleko i dodaj cukier. Mieszaj tak długo aż całość się rozpuści. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na plasterki.
Otwórz piekarnik, wlej na wierzch masę maślaną i ułóż na niej plasterki rabarbaru. Zostaw na kolejne 25 minut.