Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie ciasto z rabarbarem bazuje na pysznej i puszystej konsystencji. Maślany smak świetnie pasuje do kwaskowych owoców.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3739
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2052
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 788
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3739
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2052
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 788
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. W wysokim naczyniu utrzyj jajka z obydwoma cukrami na puszystą, jasną masę. Dodaj do niej mąkę i zmiksuj krótko do połączenia składników. Na koniec wlej śmietankę i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita i gładka.
Delikatnie oprósz spód blachy mąką. Przelej ciasto do formy o wymiarze min. 30 cm dla dłuższego boku. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 15 minut.
Teraz przygotuj wierzch ciasta. Masło rozpuść, wlej mleko i dodaj cukier. Mieszaj tak długo aż całość się rozpuści. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na plasterki.
Otwórz piekarnik, wlej na wierzch masę maślaną i ułóż na niej plasterki rabarbaru. Zostaw na kolejne 25 minut.