Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie ciasto z rabarbarem bazuje na pysznej i puszystej konsystencji. Maślany smak świetnie pasuje do kwaskowych owoców.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 794
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1593
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 735
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10572
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 794
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1593
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 735
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10572
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. W wysokim naczyniu utrzyj jajka z obydwoma cukrami na puszystą, jasną masę. Dodaj do niej mąkę i zmiksuj krótko do połączenia składników. Na koniec wlej śmietankę i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita i gładka.
Delikatnie oprósz spód blachy mąką. Przelej ciasto do formy o wymiarze min. 30 cm dla dłuższego boku. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 15 minut.
Teraz przygotuj wierzch ciasta. Masło rozpuść, wlej mleko i dodaj cukier. Mieszaj tak długo aż całość się rozpuści. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na plasterki.
Otwórz piekarnik, wlej na wierzch masę maślaną i ułóż na niej plasterki rabarbaru. Zostaw na kolejne 25 minut.