Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to jedno z najsłynniejszych ciast świata, którym zajadają się wszyscy miłośnicy czekolady. Aby nieco przełamać jego ciężki smak, warto dodać do niego orzeźwiającą skórkę pomarańczową, dzięki której ciasto nabiera zupełnie nowego charakteru.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 124
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1226
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 124
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1226
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej - połam czekoladę i umieść w misce. Połóż ją na rondlu z wodą, który postawisz na ogniu. Czekolada rozpuści się szybko, uważaj by nie była zbyt gorąca. Dodaj do niej płynne masło.
Osobno ubij jajka z cukrem, tak aby uzyskać bardzo puszystą masę.
Dodaj do masy czekoladę z masłem, mąkę, skórkę z pomarańczy, proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj łyżką. Przełóż do foremki o wymiarach 20x30 centymetrów wcześniej natłuszczonej masłem. Piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Jedz, dopiero gdy ciasto wystygnie. Podawaj z bitą śmietaną i konfiturą. Samo też smakuje wyśmienicie!