Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wreszcie doczekałam się rabarbaru, bo już dawno miałam na oku to ciasto. a jest dokładnie takie jak lubię, wilgotne i miękkie po prostu pyszne!!! Przepis na tortownicę 22cm
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Rabarbaru nie potrzeba obierać. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ucieramy masło z cukrem na lekką i puszystą masę. Dodajemy skórkę i sok z cytryny. Następnie wbijamy po jednym jajku miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia dodajemy na zmianę ze śmietaną, miksując tylko do połączenia się składników.
Rabarbar wymieszać z cukrem, odstawić na 2 minuty, po czym ponownie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. 50g masła pokroić na kawałki i rozłożyć na dnie tortownicy.
Następnie wyłożyć rabarbar z cukrem, a potem wyłożyć ciasto. Piec w temp 180ºC przez około 60 minut, lub do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wyjąć, przestudzić w formie. Następnie nożem oddzielić brzegi ciasta od tortownicy. Szybkim ruchem odwrócić ciasto spodem do góry i umieścić na paterze; żeby rabarbar na górze.