Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Na początku oddzielam białko od zółtek oraz przesiewam mąkę,proszek do pieczenia i kakao. Trzepaczką ubić białko ze szczypta soli na sztywną pianę. Do piany dodać cukier i dalej ubijac, na końcu dodając żółtka.Następnie mieszając delikanie drewnianą łyżką dodawać produkty sypkie. Gotowe ciasto przełóżyć na blache wyłożoną papierem piekarniczym i piec ok. 30 min. w tem. 180 stponi.
upieczone i ostudzone ciasto należy przekroić na 3 równe częci. W tym momencie należy ubić bitą śmietanę z fixem.
spodni placek nasączmy i smarujemy konfiturą, a następnie czecią bitej smietany. Nastepnie kladziemy drugi placek ktory nasączamy i kładziemy również bitą smietanę. Na góre ciasta idzie 3 placek który też jest nasączany i smarowany bita smietaną. Bitą śmietną smarujemy również boki ciasta.
Góre ciasta posypujemy rodzynkami ( nieparzonymi) i migdałami orza polewamy cienkim strumienie czekolady tworząc "siatkę". Gotowe ciasto wkladamy do lodowki na 2 godziny.