Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z dodatkiem mąki orkiszowej.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 36
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 36
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy majonez i miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy wymieszane mąki, budyń i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Okrągłą blaszkę 26 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, a następnie ciemne. Ciasto pieczemy 45-50 minut, do suchego patyczka. Na gorące ciasto ścieramy czekoladę. Studzimy. Smacznego ;)