Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowe ciasteczka"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Orzechy upraż na suchej patelni pod przykryciem. Wrzuć je do blendera i zmiel, wymieszaj z cukrem. Białka wlej do metalowej miski i ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj orzechy z cukrem, wymieszaj. Masę przelej do garnka, podgrzewaj kilka minut mieszając, wystudź.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, łyżką nakładaj porcje masy. Piecz przez 25 minut w temp. 180°C, wyjmij, wystudź.
CZAS: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień