Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśród zapasów znalazłam orkiszową kaszę mannę, a na opakowaniu przepis na ciasto. Pozostałe składniki też miałam, więc od razu zrobiłam.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11930
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11930
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wszystkie suche składniki ciasta wymieszać, dodać mleko i całość zmiksować. Masę przełożyć do tortownicy, na wierzchu poukładać połówki orzechów. Piec ok. 30 minut na środkowym poziomie piekarnika. Po upieczeniu ostudzić, a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)