Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z ciasta orzechowo-makowego z dodatkiem puree z dyni, napełnione kremem na bazie śmietany i serka mascarpone są bardzo smaczne. Do kremu zamiast skórki pomarańczowej można dodać likier lub ekstrakt pomarańczowy.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 785
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 91
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 180
Polecam, pychota.
Odsłon: 465
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 269
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 785
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 91
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 180
Polecam, pychota.
Odsłon: 465
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 269
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, połową mielonych orzechów i makiem. Posiekać z masłem, dodać żółtko, puree z dyni, aromat i cukier puder, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować na grubość 2-3 mm i foremką wyciąć krążki.
Zawinąć na foremki do rurek, zlepić, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem wymieszanym z cukrem z wanilią, posypać resztą mielonych orzechów. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-17 minut.
Zimną śmietankę ubić dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietany dodać stopniowo ser mascarpone, otartą skórkę z pomarańczy i na wolnych obrotach dalej ubijać aż masy się połączą.
Tak przygotowany krem przełożyć do szprycy cukierniczej i napełnić zimne rurki. Krem ozdobić posypką czekoladową. Smacznego.