Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowy milkshake"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2825
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2825
Składniki
Banany umyj, obierz ze skórki, pokrój w plasterki i wrzuć do kielicha blendera lub innego wysokiego naczynia. Wlej mleko. Dodaj masło orzechowe, zmiksuj.
Orzechy laskowe wrzuć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i rumień kilka minut, uważając, aby się nie przypaliły. Zdejmij z patelni, przestudź. Ułóż na ręczniczku papierowym, otrzyj ze skórki.
Ciasteczka pokrusz na kawałki (kilka połówek odłóż do dekoracji). Aby to zrobić, włóż je do woreczka foliowego, a potem rozwałkuj lub roztłucz tłuczkiem do mięsa. Pokruszone ciastka wrzuć do koktajlu z uprażonymi i posiekanymi ostrym nożem orzechami laskowymi. Delikatnie zmiksuj.
Gotowy milkshake rozlej do schłodzonych szklaneczek. Udekoruj odłożonymi ciasteczkami oraz listkami świeżej mięty lub melisy.
czas ok. 10 min; porcja – 360 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety