Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze orzeszki jakie jadłam kiedykolwiek i gdziekolwiek :)))
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
CIASTO: Utrzeć jajko, dodać margarynę, później cukier, ocet i przesianą mąkę. Wyrobić gładkie ciasto. Na palniku rozgrzać formę do ciasteczek. Z ciasta urywać po kawałku i wypełniać wgłębienia w formie. Zamyknąć i opiekać nad gazem z obu stron na złotobrązowy kolor. Gotowe odstawić do przestudzenia.
KREM: cukier z margaryną utrzeć, dodać mleko w proszku, jajko i alkohol.
Wyrównać brzegi połówek orzeszków i napełniać je kremem. Połówki orzeszków składać delikatnie dociskając. Układać na paterze lub talerzu i oprószać cukrem pudrem i do 1/3 moczyć w rozpuszczonej czekoladzie lub polewie czekoladowej. PYSZNE!!!!!