Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji to tylko 1,1 zł!
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4372
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4372
Składniki
Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Granata wyłuszczyć, limonkę obrać, skroić ze skórki nadmiar białej błonki i pokroić w juliannę, sparzyć we wrzątku, przelać zimną wodą. Wycisnąć sok z limonki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ser zmiksować z limonką i połączyć delikatnie ze śmietaną. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z kremem serowym, wymieszać z granatem i skórka limonkową. Krem wyłożyć na herbatniki i posypać tartą czekoladą, włożyć do lodówki na min, 1 h.