Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 93
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 93
Składniki
Masło rozpuść powoli w garnuszku. Dodaj cukier, kakao, czekoladę i wodę. Podgrzewaj na małym ogniu, aż wszystkie się połączą. Odstaw do ostygnięcia. Owoce oczyść i umyj. Rozłóż je w jednej warstwie na ręczniku papierowym. Mąkę przesiej z proszkiem i solą.
Do masy kakaowej wbij jajka i zmiksuj. Dodawaj mąkę i miksuj, aż uzyskasz gładką masę. Tortownicę wyłóż pergaminem. Owoce posyp wymieszaną mąką pszenną i ziemniaczaną. Delikatnie wymieszaj i wsyp do ciasta.
Ciasto wylej do formy i piecz ok. 50 minut w 170oC.
Czekoladę rozpuść z masłem i cukrem. Polej wierzch ciasta. Udekoruj owocami, zanim polewa zastygnie.Źródło: Naj