Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owocowe salami"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 83
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 83
Składniki
Biszkopty włóż do woreczka foliowego, zawiąż. Za pomocą wałka lub tłuczka do mięsa rozdrobnij je. Biszkoptowe okruszki wsyp do miski. Zalej sokiem pomarańczowym, odstaw na kilkanaście minut.
Suszone owoce (np. daktyle, figi, morele lub inne) posiekaj ostrym nożem na kawałki. Wrzuć do miski z namoczonymi biszkoptami, starannie wymieszaj. Dodaj dżem morelowy oraz wiórki kokosowe (część odłóż do posypania stolnicy). Z przygotowanych składników zagnieć masę.
Na stolnicy rozłóż papier do pieczenia. Posyp go resztą wiórków kokosowych. Wyłóż zagniecioną masę. Uformuj z niej wałek o śred. 3 cm. Zawiń go papier do pieczenia. Odłóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnego dnia rozwiń, pokrój w grubsze plasterki.
30 porcji , czas ok. 30 min, porcja – 60 kcal, cena 30 gr;Źródło: Świat kobiety