Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne tiramisu na Dzień Kobiet :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 267
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 267
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Składniki
Połowę rozmrożonych owoców włóż do miski, polej sokiem z cytryny, posyp 2 łyżeczkami cukru i odstaw na 20 minut. Następnie połącz z resztą owoców i zmiksuj. Mascarpone wymieszaj z żółtkami oraz pozostałym cukrem. Biszkopty zanurzaj pojedynczo w zmiksowanych owocach i układaj jeden przy drugim w płaskim, szklanym naczyniu. Kiedy przykryją całe dno, nałóż na nie warstwę owoców oraz warstwę mascarpone. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
SMACZNEGO !!!