Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne tiramisu na Dzień Kobiet :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Połowę rozmrożonych owoców włóż do miski, polej sokiem z cytryny, posyp 2 łyżeczkami cukru i odstaw na 20 minut. Następnie połącz z resztą owoców i zmiksuj. Mascarpone wymieszaj z żółtkami oraz pozostałym cukrem. Biszkopty zanurzaj pojedynczo w zmiksowanych owocach i układaj jeden przy drugim w płaskim, szklanym naczyniu. Kiedy przykryją całe dno, nałóż na nie warstwę owoców oraz warstwę mascarpone. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
SMACZNEGO !!!