Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, delikatne i bardzo owocowe ciasto. Na dodatek bez pieczenia. Można do niego wykorzystać dowolne owoce. W sezonie zimowym mogą to być brzoskwinie z puszki, winogrona lub banany.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Blachę o wy. 25/40cm wykładamy folią aż po brzegi (będzie łatwiej wyjąć). Każdy biszkopt smarujemy łyżeczką powidła i składamy ze sobą (płaską stroną do siebie) układamy jeden obok drugiego, jeśli trzeba docinamy.
Dwie wiśniowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Jak zaczną się ścinać miksujemy razem z jogurtami greckimi. Piankę wylewamy na biszkopty. Chowamy do lodówki.
Dwie krystaliczne galaretki rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Odkładamy w chłodne miejsce. Najlepiej zrobić to w pierwszej kolejności, zanim zabierzemy się za układanie biszkoptów. Owoce myjemy, osuszamy i kroimy. Układamy na piance. Zalewamy dobrze ściętą, ale nadal płynną krystaliczną galaretką. Odkładamy na całą noc do lodówki. Nasze biszkopty w tym czasie zmiękną i będą dobrze się kroić. Smacznego :)