Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, delikatne i bardzo owocowe ciasto. Na dodatek bez pieczenia. Można do niego wykorzystać dowolne owoce. W sezonie zimowym mogą to być brzoskwinie z puszki, winogrona lub banany.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47859
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5401
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47859
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Składniki
Blachę o wy. 25/40cm wykładamy folią aż po brzegi (będzie łatwiej wyjąć). Każdy biszkopt smarujemy łyżeczką powidła i składamy ze sobą (płaską stroną do siebie) układamy jeden obok drugiego, jeśli trzeba docinamy.
Dwie wiśniowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Jak zaczną się ścinać miksujemy razem z jogurtami greckimi. Piankę wylewamy na biszkopty. Chowamy do lodówki.
Dwie krystaliczne galaretki rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Odkładamy w chłodne miejsce. Najlepiej zrobić to w pierwszej kolejności, zanim zabierzemy się za układanie biszkoptów. Owoce myjemy, osuszamy i kroimy. Układamy na piance. Zalewamy dobrze ściętą, ale nadal płynną krystaliczną galaretką. Odkładamy na całą noc do lodówki. Nasze biszkopty w tym czasie zmiękną i będą dobrze się kroić. Smacznego :)