Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiany jabłecznik"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 234
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 599
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 234
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 599
Składniki
Miękkie masło utrzyj z miodem na puszystą masę. Dalej ucierając, dodawaj po jednym całym jajku. Do osobnej miski przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
Dodaj namoczone wcześniej rodzynki oraz żurawinę, płatki owsiane, cukier waniliowy i skórkę otartą ze sparzonej cytryny. starannie wymieszaj.
Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki, wydrążając gniazda nasienne. Do masy maślanej delikatnie wmieszaj masę mączną oraz pokrojone jabłka. Prostokątną formę do pieczenia wyłóż pergaminem. Wlej przygotowane ciasto.
Blachę wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st. Ostudź, a następnie wyjmij z formy i pokrój w kwadraty. Każdą porcję ciasta udekoruj ubitą kremówką oraz uprażonymi płatkami migdałowymi.Źródło: Świat kobiety