Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,łatwe, bez smażenia,oryginalne
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
Składniki
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!