Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,łatwe, bez smażenia,oryginalne
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2464
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5202
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 180
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2464
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5202
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 180
Składniki
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!