Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pączki domowej roboty, z dodatkiem piwa, które ogranicza wchłanianie tłuszczu podczas smażenia i nadaje ciastu wspaniały aromat.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85295
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2587
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10031
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4081
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7151
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85295
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2587
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10031
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4081
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7151
Składniki
Wykonanie rozczynu: Drożdże, 2 łyżki cukru, 5 łyżek mleka, 2łyżki mąki wymieszać w misce i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Wykonanie pączków: Piwo zagotować. Dwoma łyżkami gorącego piwa zalać mąkę i wymieszać( mąka nadal będzie sypka, a tylko lekko sparzona piwem) Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z rozczynem, , mąką i resztą piwa. Ciasto wyrabiać przez kilka minut, a następnie dodać roztopioną margarynę i szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy aż stanie się elastyczne i będzie odstawać od ręki. Po czym odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, na stolnicy wysypanej mąką formujemy pączki, do każdego dajemy po łyżeczce nadzienia. Pączki smażymy na silnie rozgrzanym oleju, następnie odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.