Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pączki domowej roboty, z dodatkiem piwa, które ogranicza wchłanianie tłuszczu podczas smażenia i nadaje ciastu wspaniały aromat.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 182
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 179
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 462
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 118
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 182
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 179
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 462
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 118
Składniki
Wykonanie rozczynu: Drożdże, 2 łyżki cukru, 5 łyżek mleka, 2łyżki mąki wymieszać w misce i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Wykonanie pączków: Piwo zagotować. Dwoma łyżkami gorącego piwa zalać mąkę i wymieszać( mąka nadal będzie sypka, a tylko lekko sparzona piwem) Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z rozczynem, , mąką i resztą piwa. Ciasto wyrabiać przez kilka minut, a następnie dodać roztopioną margarynę i szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy aż stanie się elastyczne i będzie odstawać od ręki. Po czym odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, na stolnicy wysypanej mąką formujemy pączki, do każdego dajemy po łyżeczce nadzienia. Pączki smażymy na silnie rozgrzanym oleju, następnie odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.