Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Palmiery z makiem"
Polecam.
Odsłon: 211
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Polecam.
Odsłon: 211
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 64
Składniki
W garnku rozpuść masło, odstaw do wystudzenia. Ciasto rozwiń, posmaruj masłem, posyp cukrem i cynamonem. Wyłóż masę makową, rozsmaruj na powierzchni całego ciasta. Zwiń ciasto z masą w rulon jak naleśnik. Pokrój na kawałki grubości 1,5 cm.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj na niej palmiery. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C. Dopiero, gdy jest całkowicie nagrzany, wkładaj blachę z ciastem.
Piecz 20 minut. Wyjmij z pieca, gdy ostygną, posyp cukrem pudrem. Zamiast masy makowej możesz do dodać gęstą konfiturę.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień