Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania do Halloween czas zacząć! Na pierwszy rzut kruche ciasteczka w kształcie Paluchów Wiedźmy. Proste, a jakie efektowne! Wokół paznokci można dodatkowo nałożyć troszkę dżemu truskawkowego, będą jeszcze bardziej przerażające!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 147
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8669
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1885
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 147
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8669
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1885
Składniki
Ciasto: wszystkie składniki łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto schładzamy 60 minut w lodówce. Następnie z ciasta odrywamy małe kawałeczki (najlepiej zważyć każdy, by miały taką samą wielkość, u mnie po 15g). Z kawałków ciasta robimy wałeczki długości naszych palców, ale cieńsze. Na końcu każdego wałeczka wciskamy połówkę migdała (migdały od spodu można posmarować białkiem, by lepiej się trzymały). Nożem robimy linie w miejscach zgięć palców.
Gotowe palce układamy na wyłożonej papierem blaszce, pieczemy około 10-12 minut w 200 stopniach (na złoty kolor).