Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowania do Halloween czas zacząć! Na pierwszy rzut kruche ciasteczka w kształcie Paluchów Wiedźmy. Proste, a jakie efektowne! Wokół paznokci można dodatkowo nałożyć troszkę dżemu truskawkowego, będą jeszcze bardziej przerażające!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Ciasto: wszystkie składniki łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto schładzamy 60 minut w lodówce. Następnie z ciasta odrywamy małe kawałeczki (najlepiej zważyć każdy, by miały taką samą wielkość, u mnie po 15g). Z kawałków ciasta robimy wałeczki długości naszych palców, ale cieńsze. Na końcu każdego wałeczka wciskamy połówkę migdała (migdały od spodu można posmarować białkiem, by lepiej się trzymały). Nożem robimy linie w miejscach zgięć palców.
Gotowe palce układamy na wyłożonej papierem blaszce, pieczemy około 10-12 minut w 200 stopniach (na złoty kolor).