Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana"
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 247
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 149
Składniki
Ryż opłucz na sitku pod bieżącą wodą, przesyp do garnka. Zalej go posolonym wrzątkiem. Ugotuj na sypko, odcedź, osącz i odłóż do wystudzenia. Papryki umyj, wytnij środki z pestkami. Strąki oczyść z białych błonek.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj ryż, jajko, musztardę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrób. Strąki papryk napełnij farszem. Ułóż w garnku. Podlej 2 szkl. wody. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj 35 minut.
Koperek posiekaj. Sos z duszenia papryk wymieszaj z koncentratem. Przypraw. Gotuj 5 minut. Nałóż na talerze, posyp koperkiem.Źródło: Tina