Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7286
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 25
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7286
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154895
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 503
Składniki
Ryż opłucz na sitku pod bieżącą wodą, przesyp do garnka. Zalej go posolonym wrzątkiem. Ugotuj na sypko, odcedź, osącz i odłóż do wystudzenia. Papryki umyj, wytnij środki z pestkami. Strąki oczyść z białych błonek.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj ryż, jajko, musztardę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrób. Strąki papryk napełnij farszem. Ułóż w garnku. Podlej 2 szkl. wody. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj 35 minut.
Koperek posiekaj. Sos z duszenia papryk wymieszaj z koncentratem. Przypraw. Gotuj 5 minut. Nałóż na talerze, posyp koperkiem.Źródło: Tina