Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryki nadziane kaszą kuskus"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Składniki
Papryki umyj i przekrój wzdłuż na pół, usuń pesteczki. Kuskus zalej gorącym bulionem (według instrukcji na opakowaniu). Dolej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj odsączone, pokrojone suszone pomidory i pomidor surowy.
Na patelni na oleju podsmaż posiekane cebulki i czosnek. Dodaj do kaszy kuskus i wymieszaj. Dopraw farsz solą, pieprzem, oregano, i napełnij nim przekrojone, skropione olejem papryki.
Nadziane warzywa ułóż na blaszce lub w brytfance natłuszczonej olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (termoobieg). Piecz ok. 20 minut. Po 10 minutach pieczenia posyp startym parmezanem i piecz kolejne 10 minut.Źródło: Świat kobiety