Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki z nadzieniem pieczarkowym"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 225
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 292
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 101
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 225
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 292
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 101
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Składniki
Oczyszczoną kaszę opłucz zimną wodą. Włóż do garnka, zalej 2 szklankami wody z rozpuszczoną kostką bulionu. Gotuj na małym ogniu, aż kasza wchłonie płyn. Ostudź.
Pokrój drobno pieczarki oraz cebulę, usmaż na 2 łyżkach oliwy. Papryki przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych i posmaruj w środku resztą oliwy.
Wymieszaj kaszę z pieczarkami i cebulą, dopraw solą i pieprzem. Napełnij połówki papryk. Piecz 15 minut w 180 st. C. Wyjmij, przykryj plasterkami sera, piecz jeszcze 10 minut.
RADA: Plasterki żółtego sera zastąp pokruszonym serem pleśniowym – nadziewane papryki będą pikantniejsze.Źródło: Olivia