Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że w wielu domach przygotowuje się taki przysmak serowy na Wielkanoc. Z dużą ilością bakalii. Moja pascha jest z gotowanymi na twardo jajkami/ żółtkami i alkoholem. Pyszna.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Ser i żółtka przepuścić przez maszynkę trzy razy. Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo mieszankę sera z żółtkami. sok z cytryny i ucierać. Żurawinę namoczyć w rumie. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Do masy dodać płatki migdałowe, orzechy, skórkę pomarańczową, żurawinę z alkoholem, Dokładnie wymieszać. Wyższą formę ( ja wykorzystałam plastikowe wiaderko po pomidorach papryczkowych ) wyłożyć gazą. Masę przełożyć do wiaderka. Ucisnąć. Wstawić do lodówki na całą noc. Paschę wyłożyć na talerz odwracając wiaderko do góry dnem. Delikatnie zdjąć gazę. Udekorować według uznania np. kolorowymi owocami kandyzowanymi, czekoladkami.