Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że w wielu domach przygotowuje się taki przysmak serowy na Wielkanoc. Z dużą ilością bakalii. Moja pascha jest z gotowanymi na twardo jajkami/ żółtkami i alkoholem. Pyszna.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 8
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2007
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 8
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 20
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2007
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Ser i żółtka przepuścić przez maszynkę trzy razy. Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo mieszankę sera z żółtkami. sok z cytryny i ucierać. Żurawinę namoczyć w rumie. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Do masy dodać płatki migdałowe, orzechy, skórkę pomarańczową, żurawinę z alkoholem, Dokładnie wymieszać. Wyższą formę ( ja wykorzystałam plastikowe wiaderko po pomidorach papryczkowych ) wyłożyć gazą. Masę przełożyć do wiaderka. Ucisnąć. Wstawić do lodówki na całą noc. Paschę wyłożyć na talerz odwracając wiaderko do góry dnem. Delikatnie zdjąć gazę. Udekorować według uznania np. kolorowymi owocami kandyzowanymi, czekoladkami.