Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że w wielu domach przygotowuje się taki przysmak serowy na Wielkanoc. Z dużą ilością bakalii. Moja pascha jest z gotowanymi na twardo jajkami/ żółtkami i alkoholem. Pyszna.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37482
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 158
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37482
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Ser i żółtka przepuścić przez maszynkę trzy razy. Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo mieszankę sera z żółtkami. sok z cytryny i ucierać. Żurawinę namoczyć w rumie. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Do masy dodać płatki migdałowe, orzechy, skórkę pomarańczową, żurawinę z alkoholem, Dokładnie wymieszać. Wyższą formę ( ja wykorzystałam plastikowe wiaderko po pomidorach papryczkowych ) wyłożyć gazą. Masę przełożyć do wiaderka. Ucisnąć. Wstawić do lodówki na całą noc. Paschę wyłożyć na talerz odwracając wiaderko do góry dnem. Delikatnie zdjąć gazę. Udekorować według uznania np. kolorowymi owocami kandyzowanymi, czekoladkami.