Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że w wielu domach przygotowuje się taki przysmak serowy na Wielkanoc. Z dużą ilością bakalii. Moja pascha jest z gotowanymi na twardo jajkami/ żółtkami i alkoholem. Pyszna.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Ser i żółtka przepuścić przez maszynkę trzy razy. Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo mieszankę sera z żółtkami. sok z cytryny i ucierać. Żurawinę namoczyć w rumie. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Do masy dodać płatki migdałowe, orzechy, skórkę pomarańczową, żurawinę z alkoholem, Dokładnie wymieszać. Wyższą formę ( ja wykorzystałam plastikowe wiaderko po pomidorach papryczkowych ) wyłożyć gazą. Masę przełożyć do wiaderka. Ucisnąć. Wstawić do lodówki na całą noc. Paschę wyłożyć na talerz odwracając wiaderko do góry dnem. Delikatnie zdjąć gazę. Udekorować według uznania np. kolorowymi owocami kandyzowanymi, czekoladkami.