Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki z kapustą"
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7022
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7022
Składniki
Farsz: kapustę ugotuj z liściem laurowym, jałowcem, śliwkami i żurawiną. Odciśnij, ostudź. Pieczarki i cebule pokrój, zeszklij na oleju. Zmiel z kapustą. Dodaj jajko i trochę bułki tartej, wyrób. Przypraw.
Ciasto: przesianą mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i gałką muszkatołową. Dodaj margarynę, posiekaj. Drożdże wymieszaj ze śmietaną, dodaj do mąki, dodaj jedno jajko i żółtka, wyrób.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, ułóż farsz, zlep. Paszteciki posmaruj jajkiem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie