Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-10-2018
szybkie, proste i smaczne ciasto w sam raz do kawki. Przepis na małą blaszkę 21x24cm. Wierzch oprócz "cytrynowej mżawki" polany był w oryginale dodatkowo lukrem; ja nie polewałam akurat miałam bitą śmietanę i zjadaliśmy własnie z kleksem owej śmietany
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5353
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5353
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180stC. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
W misce ubijamy mikserem masło z cukrem - do czasu, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodajemy jajka i miksujemy jeszcze raz. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, lemon curd i mleko i dokładnie mieszamy drewniana łyżka na w miarę gładkie ciasto. Wylewamy do blaszki, wyrównujemy i pieczemy około 25-30 minut, lub do suchego patyczka.
Mieszamy cukier z sokiem z cytryny i wylewamy na gorace ciasto. Zostawiamy do ostudzenia w blaszce. Ciasto jest już gotowe do jedzenia; jeśli chcemy możemy wierzch polukrować lukrem