Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna beza z lekko kwaskowatym sosem i słodkimi truskawkami. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1967
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5825
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5824
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100848
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1967
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5825
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5824
Składniki
Białka ubij na sztywno. Ciągle miksując białka dodawaj stopniowo cukier (najlepiej w 5 turach, ubijając je dalej na wysokich obrotach). Gdy białka będą sztywne i błyszczące dodaj do nich ocet oraz mąkę ziemniaczaną - wszystko dobrze zmiksuj. Na papierze do pieczenia z bezy uformuj kopczyk i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z opcją pieczenia termoobieg i od razu zmniejsz temperaturę do 120 stopni i susz przez okolo 1,5 godziny.
Ubij śmietanę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i ponownie wszystko zmiksuj. Dodaj mascarpone i zmiksuj do połączenia składnikó
Truskawki razem z cukrem i sokiem z cytryny rozgotuj (około 10 min. gotowania). Zblenduj i przetrzyj przez sito by pozbyć się pestek. Odstaw sos do schłodzenia.