Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna beza z lekko kwaskowatym sosem i słodkimi truskawkami. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116670
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3010
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1560
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116670
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3010
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1560
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Składniki
Białka ubij na sztywno. Ciągle miksując białka dodawaj stopniowo cukier (najlepiej w 5 turach, ubijając je dalej na wysokich obrotach). Gdy białka będą sztywne i błyszczące dodaj do nich ocet oraz mąkę ziemniaczaną - wszystko dobrze zmiksuj. Na papierze do pieczenia z bezy uformuj kopczyk i wstaw go do piekarnika nagrzanego do 160 stopni z opcją pieczenia termoobieg i od razu zmniejsz temperaturę do 120 stopni i susz przez okolo 1,5 godziny.
Ubij śmietanę. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder i ponownie wszystko zmiksuj. Dodaj mascarpone i zmiksuj do połączenia składnikó
Truskawki razem z cukrem i sokiem z cytryny rozgotuj (około 10 min. gotowania). Zblenduj i przetrzyj przez sito by pozbyć się pestek. Odstaw sos do schłodzenia.