Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyślony placuszek z uwzględnieniem upodobań smakowych mojego męża:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 501
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 844
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 625
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 501
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 844
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 625
Składniki
Biszkopt: białka ubijamy na sztywno,potem dodajemy cukier i miksujemy do momentu aż piana zrobi się aksamitnie błyszcząca.Następnie dodajemy żółtka i chwilę miksujemy.Następnie przez sito przesypujemy mąki i proszek i delikatnie ale dokładnie mieszamy trzepaczką.Gotowe ciasto wylewamy na wysmarowaną i wyłożoną papierem blachę.Pieczemy w temp. 170-180 st.C do suchego patyczka na złoty kolor.Biszkopt dokładnie wystudzić i przekroić do przełożenia masą.Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości wody zimnej, a po chwili zalewamy wrzątkiem i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia(rozrobiłam to na kubek około 0,5 litra)
Jedną część biszkopta zostawiamy w blasze(ale już bez papieru).Smarujemy cienko marmoladą lub ulubionym dżemem.Na mleku i śmietance ubijamy śnieżki, następnie dodajemy wystudzoną żelatynę, szybko i dokładnie miksujemy i wylewamy na biszkopt z marmoladką.Przykrywamy natychmiast drugą częścią placka, delikatnie dociskamy i wstawiamy do lodówki.Po około 15 minutach wykładamy na wierzch masę krówkową i posypujemy wiórkami kokosowymi lub czym nam się podoba:) Smacznego!