Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, w miarę tanie ciacho na zimno ;) Wszystkie produkty kupowałam w Lidlu
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31311
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1388
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31311
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1388
Składniki
Najlepiej najpierw rozpuścić 3 galaretki, każda w innym naczyniu, rozpuszczamy każdą w 1 szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Zaparzyć kawę w szklance wody i również ostudzić. Tortownice sr. 24 cm wyłożyć nasączonymi w kawie biszkoptami.
Śnieżki ubić z mlekiem tak jak w przepisie na opakowaniu. Dzielimy ubite śnieżki na 3 części (mnie wyszło jakieś 2/3 szklanki na każdą z części) i dodajemy do galaretek, dobrze mieszamy by nie zostały białe ślady a utworzyły się rzadkawe kolorowe masy, które wlewamy do tortownicy na przemian (ja wlewałam po środku po kilka łyżek każdej masy). Wstawiamy do lodówki na ok. 2 h. Jeśli ktoś lubi może wrzucić owoce do środka, ja natomiast po zgęstnięciu sie mas położyłam maliny i polałam czwarta galaretka zrobiona wg przepisu na opakowaniu. Wstawiamy do lodówki na kolejne 2 h by galaretka z wierzchu dobrze zgęstniała. SMACZNISTEGO !!!