Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piankowe ciasto brzoskwiniowe, to pyszne ciacho na herbatnikach, z pianką śmietankową i musem brzoskwiniowym. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Palce lizać! Polecam.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 14
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7964
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 81
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 14
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7964
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 81
Składniki
Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie z dodatkiem żelatyny i pozostawiamy do wystudzenia (pamiętajcie która galaretka jest z żelatyną, żeby Wam się nie pomyliły). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy w niej warstwę herbatników.
Kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Dolewamy ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę. Masę przelewamy na dno herbatnikowe i wstawiamy foremkę do zamrażalnika na 10 min. żeby masa dobrze nam stężała. Po tym czasie na stężałą białą masę kładziemy warstwę herbatników.
Brzoskwinie z puszki odsączamy z syropu i blendujemy na gładką masę. Stopniowo dolewamy ostudzoną galaretkę z żelatyną. Dobrze mieszamy i taki mus wstawiamy na chwilkę do lodówki lub zamrażalnika żeby masa brzoskwiniowa minimalnie zaczęła tężeć. Zimną i lekko tężejącą masę brzoskwiniową przelewamy na warstwę herbatników. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić na noc. Dekorujemy tartą czekoladą i posypujemy czekoladową posypką.