Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 85
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 168
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 68
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 85
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 168
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 68
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 69
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i ja snokremowa, kolejno domieszaj jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, połącz z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko.
Ciasto dobrze wymieszaj mikserem. Rozdziel je na 7 części. Do każdej dodaj po kilka kropli innego barwnika spożywczego. Przygotuj krem do tortów według przepisu.
Tortownicę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj jedno z ciast. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz 15 minut. Tak samo upiecz pozostałe placki. Po wystudzeniu przełóż je kremem. Posmaruj nim także wierzch i bok ciasta. Przed podaniem udekoruj.Źródło: Naj