Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki w panierce"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Pieczarki oczyść. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Pieczarki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż pieczarki z każdej strony. Osącz, ostudź. Włóż do dużego słoika.
Cebule obierz, pokrój w piórka. Włóż do rondla, wlej 2 litry wody, dodaj ocet, resztę soli, cukier, liście laurowe i ziele angielskie, gotuj na małym ogniu, aż cebula zmięknie.
Gorącą zalewą zalej pieczarki. Słoik zakręć. Odstaw w chłodne miejsce. Najlepsze są na drugi dzień.Źródło: Chwila dla Ciebie