Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone donuty to świetna alternatywa dla klasycznych pączków. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Dodatek proszku do pieczenia gwarantuje, że donuty są puszyste niczym chmurka, a maślanka sprawia, że dłużej zachowują świeżość i nie obsychają zbyt szybko. Z podanych proporcji wychodzi 12 donutów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2322
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1441
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3616
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1319
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2322
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1441
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 532
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3616
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1319
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, wsyp cukier i całość wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj na wolnych obrotach jajka z maślanką i olejem. Mokre składniki przelej do suchych, wszystko miksuj jeszcze przez chwilę, tylko do połączenia się składników.
Gotową masę przelej do wysmarowanych foremek na donuty. Piecz w 225 stopniach Celsjusza przez 9 minut.
Pieczone donuty serwuj posypane cukrem pudrem.