Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone donuty to świetna alternatywa dla klasycznych pączków. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Dodatek proszku do pieczenia gwarantuje, że donuty są puszyste niczym chmurka, a maślanka sprawia, że dłużej zachowują świeżość i nie obsychają zbyt szybko. Z podanych proporcji wychodzi 12 donutów.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, wsyp cukier i całość wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj na wolnych obrotach jajka z maślanką i olejem. Mokre składniki przelej do suchych, wszystko miksuj jeszcze przez chwilę, tylko do połączenia się składników.
Gotową masę przelej do wysmarowanych foremek na donuty. Piecz w 225 stopniach Celsjusza przez 9 minut.
Pieczone donuty serwuj posypane cukrem pudrem.