Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone donuty to świetna alternatywa dla klasycznych pączków. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Dodatek proszku do pieczenia gwarantuje, że donuty są puszyste niczym chmurka, a maślanka sprawia, że dłużej zachowują świeżość i nie obsychają zbyt szybko. Z podanych proporcji wychodzi 12 donutów.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 38
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 113
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 38
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 113
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, wsyp cukier i całość wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj na wolnych obrotach jajka z maślanką i olejem. Mokre składniki przelej do suchych, wszystko miksuj jeszcze przez chwilę, tylko do połączenia się składników.
Gotową masę przelej do wysmarowanych foremek na donuty. Piecz w 225 stopniach Celsjusza przez 9 minut.
Pieczone donuty serwuj posypane cukrem pudrem.