Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój szybki, prosty i efektowny sposób na " COŚ SŁODKIEGO ". Gdy przychodzisz z pracy czy szkoły i pragniesz coś ciepłego i słodkiego a nie masz ochoty i siły na żmudne przygotowania, albo za 20 minut wpadną goście. W takich chwilach proponuję przygotować te śliczne bułeczki.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 90
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5737
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666265
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 90
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 531
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5737
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Śliwki opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Piekarnik nastaw na 200 C. Śliwki przekrój na pół, miejsce przecięcia posyp migdałami lub wiórkami kokosowymi. Rozwiń ciasto francuskie, nałóż okrągłą foremkę 9,5 cm, w środku foremki ułóż połówkę śliwki, wykrój okrąg z jednym odrastającym listkiem. Śliwkę ponacinaj kilka razy.
Powtórz to z resztą śliwek. Wykrojone bułeczki przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia, piecz około 15 minut. Po upieczeniu lekko posyp cukrem pudrem.