Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój szybki, prosty i efektowny sposób na " COŚ SŁODKIEGO ". Gdy przychodzisz z pracy czy szkoły i pragniesz coś ciepłego i słodkiego a nie masz ochoty i siły na żmudne przygotowania, albo za 20 minut wpadną goście. W takich chwilach proponuję przygotować te śliczne bułeczki.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1074
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1375
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4429
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 103
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1074
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1375
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4429
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 103
Składniki
Śliwki opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Piekarnik nastaw na 200 C. Śliwki przekrój na pół, miejsce przecięcia posyp migdałami lub wiórkami kokosowymi. Rozwiń ciasto francuskie, nałóż okrągłą foremkę 9,5 cm, w środku foremki ułóż połówkę śliwki, wykrój okrąg z jednym odrastającym listkiem. Śliwkę ponacinaj kilka razy.
Powtórz to z resztą śliwek. Wykrojone bułeczki przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia, piecz około 15 minut. Po upieczeniu lekko posyp cukrem pudrem.