Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój szybki, prosty i efektowny sposób na " COŚ SŁODKIEGO ". Gdy przychodzisz z pracy czy szkoły i pragniesz coś ciepłego i słodkiego a nie masz ochoty i siły na żmudne przygotowania, albo za 20 minut wpadną goście. W takich chwilach proponuję przygotować te śliczne bułeczki.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Śliwki opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Piekarnik nastaw na 200 C. Śliwki przekrój na pół, miejsce przecięcia posyp migdałami lub wiórkami kokosowymi. Rozwiń ciasto francuskie, nałóż okrągłą foremkę 9,5 cm, w środku foremki ułóż połówkę śliwki, wykrój okrąg z jednym odrastającym listkiem. Śliwkę ponacinaj kilka razy.
Powtórz to z resztą śliwek. Wykrojone bułeczki przełóż na blaszkę z papierem do pieczenia, piecz około 15 minut. Po upieczeniu lekko posyp cukrem pudrem.