Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierniczki na choinkę"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1118
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5660
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1118
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5660
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8760
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18138
Składniki
Do miski włóż miękką margarynę oraz pozostałe ciasta. Zmiksuj całość w blenderze na jednolitą masę.
Wyrobione ciasto dodatkowo ugnieć w dłoniach i owiń w folię spożywczą. Włóż ją na kilka godzin do lodówki, a następnie umieść na stolnicy obsypanej mąką i rozwałkuj na placek grubości 5 mm. Przy pomocy foremek wytnij świąteczne wzory.
Umieść pierniczki na blasze i włóż na 10 minut do piekarnika (180oC).
Gotowe ciastka udekoruj kolorowym lukrem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV