Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierniczki na choinkę"
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 88
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 70
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 88
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 70
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 202
Składniki
Do miski włóż miękką margarynę oraz pozostałe ciasta. Zmiksuj całość w blenderze na jednolitą masę.
Wyrobione ciasto dodatkowo ugnieć w dłoniach i owiń w folię spożywczą. Włóż ją na kilka godzin do lodówki, a następnie umieść na stolnicy obsypanej mąką i rozwałkuj na placek grubości 5 mm. Przy pomocy foremek wytnij świąteczne wzory.
Umieść pierniczki na blasze i włóż na 10 minut do piekarnika (180oC).
Gotowe ciastka udekoruj kolorowym lukrem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV