Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki w bardzo szybkiej wersji. Można je praktycznie zrobić dzień przed wigilią lub nawet w dzień wigilii. Czyli są to tzw. pierniczki na ostatnią chwilę.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112874
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 388
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 416
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 736
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112874
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 388
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 416
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 736
Składniki
Wszystkie składniki czyli mąki, cukier puder, przyprawę do pierników, cynamon, kakao, sodę, jajka, roztopione masło(ostudzone) i płynny miód dodajemy do miski i zagniatamy na gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok 5 mm - 6 mm i wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C (pieczemy do tzw. suchego patyczka). Smacznego !