Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki w bardzo szybkiej wersji. Można je praktycznie zrobić dzień przed wigilią lub nawet w dzień wigilii. Czyli są to tzw. pierniczki na ostatnią chwilę.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 328
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4422
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3637
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31326
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 328
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4422
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3637
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31326
Składniki
Wszystkie składniki czyli mąki, cukier puder, przyprawę do pierników, cynamon, kakao, sodę, jajka, roztopione masło(ostudzone) i płynny miód dodajemy do miski i zagniatamy na gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok 5 mm - 6 mm i wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C (pieczemy do tzw. suchego patyczka). Smacznego !