Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki w bardzo szybkiej wersji. Można je praktycznie zrobić dzień przed wigilią lub nawet w dzień wigilii. Czyli są to tzw. pierniczki na ostatnią chwilę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Wszystkie składniki czyli mąki, cukier puder, przyprawę do pierników, cynamon, kakao, sodę, jajka, roztopione masło(ostudzone) i płynny miód dodajemy do miski i zagniatamy na gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok 5 mm - 6 mm i wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C (pieczemy do tzw. suchego patyczka). Smacznego !