Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki w bardzo szybkiej wersji. Można je praktycznie zrobić dzień przed wigilią lub nawet w dzień wigilii. Czyli są to tzw. pierniczki na ostatnią chwilę.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2629
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 95
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 163
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38182
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2629
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 95
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 163
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38182
Składniki
Wszystkie składniki czyli mąki, cukier puder, przyprawę do pierników, cynamon, kakao, sodę, jajka, roztopione masło(ostudzone) i płynny miód dodajemy do miski i zagniatamy na gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok 5 mm - 6 mm i wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C (pieczemy do tzw. suchego patyczka). Smacznego !