Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki w bardzo szybkiej wersji. Można je praktycznie zrobić dzień przed wigilią lub nawet w dzień wigilii. Czyli są to tzw. pierniczki na ostatnią chwilę.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326729
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12125
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17007
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326729
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12125
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17007
Składniki
Wszystkie składniki czyli mąki, cukier puder, przyprawę do pierników, cynamon, kakao, sodę, jajka, roztopione masło(ostudzone) i płynny miód dodajemy do miski i zagniatamy na gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok 5 mm - 6 mm i wycinamy ciasteczka w dowolnym kształcie. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C (pieczemy do tzw. suchego patyczka). Smacznego !