Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na nadziewane pierniczki w czekoladzie
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17254
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3182
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 582
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2123
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17254
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3182
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 582
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 175
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2123
Składniki
Na małym ogniu rozpuszczamy masło, gorzką czekoladę oraz miód. Mieszamy co jakiś czas aby się nie przypaliło. Gdy wszystkie składniki odstawiamy do wystudzenia. W misce mieszamy suche składniki mąka, soda, cynamon, kakao oraz przyprawa do piernika. Gdy wszystko już dokładnie wymieszamy dodajemy jajko oraz przestudzoną masę (miodowo – maślaną - czekoladową). Na początek mieszamy w misce, a następnie przekładamy na stolnice i dokładnie wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto owijamy w folę i wkładamy do lodówki na ok godzinę. Po schłodzeniu wałkujemy na grubości 2-3 mm, nakładamy marmoladę i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Delikatnie dociskamy i wyciskamy pierniczki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 7-10 minut.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem śmietanki.