Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja pierniczków. Te szybciej miękną i są smaczniejsze od poprzednich, choć tamte też są smaczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7884
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7884
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Miód podgrzać lekko w rondelku. Dodać masło i zostawić aż się rozpuści, od czasu do czasu przemieszać. Wszystkie suche składniki umieścić w misce. Muscovado można rozetrzeć gdyby okazało się, że ma grudki. Jajka rozbełtać w przestudzonym miodzie z masłem i wlać to so miski. Wymieszać składniki, zagnieść ciasto i podzielić na porcje. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lekkiego schłodzenia ale nie za długo. Porcje ciasta wałkować na placki o kilkumilimetrowej grubości i wycinać dowolne kształty. Najlepiej na blaszce układać tej samej wielkości ( ja piekłam każdy wzór osobno ). Pierniczki układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piec w zależności od wielkości 7-9 minut w 180 stopniach. Pierniczki wystudzić i udekorować lukrem królewskim. Gdy lukier zastygnie schować do pojemników aby zmiękły.