Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna propozycja pierniczków. Te szybciej miękną i są smaczniejsze od poprzednich, choć tamte też są smaczne.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 581
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 581
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Składniki
Miód podgrzać lekko w rondelku. Dodać masło i zostawić aż się rozpuści, od czasu do czasu przemieszać. Wszystkie suche składniki umieścić w misce. Muscovado można rozetrzeć gdyby okazało się, że ma grudki. Jajka rozbełtać w przestudzonym miodzie z masłem i wlać to so miski. Wymieszać składniki, zagnieść ciasto i podzielić na porcje. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lekkiego schłodzenia ale nie za długo. Porcje ciasta wałkować na placki o kilkumilimetrowej grubości i wycinać dowolne kształty. Najlepiej na blaszce układać tej samej wielkości ( ja piekłam każdy wzór osobno ). Pierniczki układać na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i piec w zależności od wielkości 7-9 minut w 180 stopniach. Pierniczki wystudzić i udekorować lukrem królewskim. Gdy lukier zastygnie schować do pojemników aby zmiękły.