Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenne pierniczki z witrażykiem są nie tylko słodką przekąską, ale także znakomitą ozdobą na choinkę. Dodatkowo pieczenie ich wraz z rodziną i bliskimi to wspaniała forma spędzenia wspólnego czasu.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 58
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 489
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5711
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 971
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40326
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 58
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 489
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5711
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 971
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40326
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia. Gdy będzie letnie, wymieszaj z miodem.
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i pełnoziarnistą wraz z cukrem pudrem, przyprawą do piernika, kakao i proszkiem do pieczenia.
Do suchych składników wlej masło z miodem i wbij jajka. Wyrób gładkie ciasto. Zawiń w papier do pieczenia i włóż na 1 godzinę do lodówki.
Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki, podziel na 4 części. Każdą z nich rozwałkuj.
Za pomocą foremek wycinaj kształty. W każdym pierniczku zrób mniejszy otwór.
Ciasteczka przenieś na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do każdego otworu pierniczka włóż po landrynce.
Pierniczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 8-10 minut.
Po wyjęciu piekarnika odstaw do całkowitego wystygnięcia.