Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenne pierniczki z witrażykiem są nie tylko słodką przekąską, ale także znakomitą ozdobą na choinkę. Dodatkowo pieczenie ich wraz z rodziną i bliskimi to wspaniała forma spędzenia wspólnego czasu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia. Gdy będzie letnie, wymieszaj z miodem.
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i pełnoziarnistą wraz z cukrem pudrem, przyprawą do piernika, kakao i proszkiem do pieczenia.
Do suchych składników wlej masło z miodem i wbij jajka. Wyrób gładkie ciasto. Zawiń w papier do pieczenia i włóż na 1 godzinę do lodówki.
Po upływie czasu wyjmij ciasto z lodówki, podziel na 4 części. Każdą z nich rozwałkuj.
Za pomocą foremek wycinaj kształty. W każdym pierniczku zrób mniejszy otwór.
Ciasteczka przenieś na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do każdego otworu pierniczka włóż po landrynce.
Pierniczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 8-10 minut.
Po wyjęciu piekarnika odstaw do całkowitego wystygnięcia.