Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś na słodko
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1398
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420842
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1889
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1398
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420842
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1889
Składniki
Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, cukier, miód, olej, proszek do pieczenia i sodę. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Wyrobić ciasto i podzielić na trzy części. Piec każde osobno w temp. 180 stopni przez 15 minut.
Wykonanie masy: Odlać 1,5 szklanki kubusia, natomiast resztę soku zagotować z łyżką cukru. Budynie rozmieszać w odlanym soku i wlać na gotujący się sok, (ciągle mieszając) Ciepłą masą przekładać piernik. W między czasie przygotować galaretkę wg przepisu jak na opakowaniu.
Na wierzch piernika ułożyć dowolne owoce i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce