Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny piernik, na który ciasto nie musi leżakować, więc można go zrobić dosłownie w ostatniej chwili.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5616
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34572
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2190
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5616
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34572
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2190
Składniki
Mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia przesiać do miski.
Cukier wsypać do drugiej miski. Wybić jajka i ubić.
Dodać powidła, wlać mleko, miód i olej. Wsypać wymieszane wcześniej składniki sypkie. Zmiksować i przelać do foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia (blaszka 24 x 38 cm).
Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Masło roztopić w rondelku. Wsypać cukier i kakao. Wlać śmietankę i wymieszać.
Polewą udekorować ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów włoskich.