Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 426
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3868
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 426
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3868
Składniki
Margarynę stop z miodem, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj dżem brzoskwiniowy oraz masę miodową. Cały czas ucierając, dodawaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, przyprawę do pierników i na koniec zimne mleko.
Wyrób gładkie ciasto. Ciasto wylej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Polewa: żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Pozostałe stop. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Polewę ostudź, polej piernik.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie