Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik brzoskwiniowy w kakaowej polewie"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5669
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34583
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5669
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34583
Składniki
Margarynę stop z miodem, ostudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj dżem brzoskwiniowy oraz masę miodową. Cały czas ucierając, dodawaj mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, przyprawę do pierników i na koniec zimne mleko.
Wyrób gładkie ciasto. Ciasto wylej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudź.
Polewa: żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody. Podgrzej, rozpuść. Pozostałe stop. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Polewę ostudź, polej piernik.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie