Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik czekoladowo-orzechowy"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 298
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1283
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 298
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1283
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
1/3 masła rozpuść w garnku, dodaj połamaną czekoladę, podgrzewaj mieszając, odstaw do wystudzenia. Orzechy piecz 15 minut w 200°C, wystudź, posiekaj. Resztę masła utrzyj z cukrem. Dodawaj po jednym jajku, ucieraj. Dodaj śmietanę, czekoladę, ucieraj. Mąkę wymieszaj z przyprawą do piernika i sodą, wsyp do masy, wymieszaj. Na koniec dodaj orzechy.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę, piecz przez 40 minut w 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku. Cukier puder wsyp na sitko, na wierzchu ciasta połóż szablon w kształcie gwiazdki, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień