Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite ciasto o bardzo dobrym smaku.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 16
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1034
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 362
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29854
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 16
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1034
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 362
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 29854
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Masło podzielić na kawałki, włożyć do miski i utrzeć z żółtkiem i cukrem na puszysta masę.
Dodać kakao, przyprawę, orzechy i rodzynki.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewać do masy.
Dodać sok jabłkowo - marchewkowy i wymieszać na gładkie ciasto.
Jabłko umyć, podzielić na ćwiartki i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do ciasta.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Formę posmarować tłuszczem, napełnić ciastem i wygładzić jego powierzchnie. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 75 min.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto na krotko pozostawić w formie. Następnie formę poluzować i wyjąć ciasto do ostygnięcia na kratkę kuchenną. Polać polewą lub posypać cukrem pudrem i pokroić na 12 porcji. SMACZNEGO !