Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite ciasto o bardzo dobrym smaku.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12693
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12693
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Masło podzielić na kawałki, włożyć do miski i utrzeć z żółtkiem i cukrem na puszysta masę.
Dodać kakao, przyprawę, orzechy i rodzynki.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewać do masy.
Dodać sok jabłkowo - marchewkowy i wymieszać na gładkie ciasto.
Jabłko umyć, podzielić na ćwiartki i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do ciasta.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Formę posmarować tłuszczem, napełnić ciastem i wygładzić jego powierzchnie. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 75 min.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto na krotko pozostawić w formie. Następnie formę poluzować i wyjąć ciasto do ostygnięcia na kratkę kuchenną. Polać polewą lub posypać cukrem pudrem i pokroić na 12 porcji. SMACZNEGO !