Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite ciasto o bardzo dobrym smaku.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 122
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 217
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1991
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 122
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 217
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1991
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Masło podzielić na kawałki, włożyć do miski i utrzeć z żółtkiem i cukrem na puszysta masę.
Dodać kakao, przyprawę, orzechy i rodzynki.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewać do masy.
Dodać sok jabłkowo - marchewkowy i wymieszać na gładkie ciasto.
Jabłko umyć, podzielić na ćwiartki i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do ciasta.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Formę posmarować tłuszczem, napełnić ciastem i wygładzić jego powierzchnie. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 75 min.
Po wyjęciu z piekarnika ciasto na krotko pozostawić w formie. Następnie formę poluzować i wyjąć ciasto do ostygnięcia na kratkę kuchenną. Polać polewą lub posypać cukrem pudrem i pokroić na 12 porcji. SMACZNEGO !