Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w 5 minut bez użycia miksera, po upieczeniu można polać polewą czekoladową, przełożyć kremem lub powidłami. Polecam.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 32
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 117
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 32
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 117
Składniki
W misce wymieszaj trzepaczką jajka, jogurt, powidła, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.
Przesiej do masy mąkę, cynamon, kakao, sodę i proszek do pieczenia, następnie dodaj przyprawę do piernika. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. na około 45 minut lub do suchego patyczka.
Śmietanę mocno podgrzewam z czekoladą do rozpuszczenia. Po wysuszeniu ciasto polewam czekoladą i posypuję wiórkami kokosowymi.